Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

O’boy i ny förpackning och Ballerinafyllning på tub

Klimatsmart svenskt ris och eftertraktad chokladkräm på tub. Mitt kök listar några av de senaste produktnyheterna – vilken blir din favorit?

O’boy, en ny klimatsmart förpackning!

Chokladrycken O’boy lanserades redan på 1960-talet och många är vi som har minnen från barndomen när vi drack ett glas kall chokladryck efter skolan eller varm choklad efter skridskoåkningen. Nu är det dags för den klassiska förpackningen att byta kostym till en mer klimatsmart variant. Materialåtgången är 60 procent mindre i de nya påsarna än den gamla boxen och den nya påsen har en zip-funktion som gör att pulvret inte smiter ut. Kompisen O’boy less sugar har också uppdaterats med mer kakao och mindre socker.

De nya förpackningarna finns i butik från och med vecka 6.

Solmogen havre tar plats i portionsbröd

Fazer vill lyfta havre som råvara och lanserar därför ett bröd där 51 procent av spannmålet är just havre, odlat i Sverige.

Omdöme: Saftigt och mjukt bröd som ser ganska inbjudande ut men det är tyvärr ganska smaklöst. En liten ton av havre men annars smakar det inte så mycket. Men med en starkare ost fungerar det absolut som frukostmacka.

Havrefralla finns i butik från och med 17 februari.

Klimatvänligt ris från Sverige

Fazer lanserar även havreris, ett klimatsmart alternativ till vanligt ris. Havreriset är odlat i Sverige och har enligt Fazer en sjättedel av den klimatpåverkan som exempelvis ris från Thailand står för. Det nya riset består av hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats, en skonsam process som gör att riset behåller havrekärnans näringsinnehåll.

– Vi är stolta över att lansera Havreris som är en helt ny innovativ produkt och ett viktigt steg i Fazers satsning på växtbaserad mat, säger Mats Liedholm, vd, Fazer Sverige, i ett pressmeddelande.

Havreriset finns i butik från och med vecka 8.

Ballerinafyllning på tub

Tycker du att det är för lite av det goda i Ballerinakexen? Inga problem, nu blir det mer fyllning mellan kexen. Och dessutom kommer själva fyllningen på tub. Både kakorna och fyllningen är utan palmolja.

– Genom våra konsumentundersökningar har vi förstått att många vill ha ännu mer god fyllning i Ballerina-kakan, därför har vi nu ökat fyllningen i kakan med 25 procent (detta gäller smakerna Original, Mjölkchoklad och Mörk Choko). För den som inte tycker att det är nog, finns fyllningen nu även på tub. Låt fyllningen och fantasin flöda och använd fyllningen till allt du tycker om, eller bara som den är, säger Karolina Magnusson, Brand manager på Orkla.

Tuben finns i butik från och med vecka 8 (i begränsat antal) och du får en tub när du köper två Ballerina-rullar.

Omdöme: Kul idé med favoritfyllningen på tub, den är ganska trög att få ur förpackningen men roligt att kunna pimpa kakan lite extra. Kan nog vara god på glass eller att dekorera en mjuk kaka med.