Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyhet: Mörk mjölkchoklad från Marabou och drömgod glass från 3 Vänner

Frysdisken och godishyllan blir allt vänligare. Mer rena råvaror, mindre artificiella ämnen och bojkott av palmolja. Mitt kök har testat drömgod chokladglass, lakrits light med full smak och Marabous mörka mjölkchoklad Kolla in nyheterna här!

Glass i världsklass

3 vänner - chokladtryffelglass

Foto: 3 Vänner

3 vänner är ett svenskfinskt glassföretag som varit verksamma sedan 2012. Idén sedan starten har varit att producera kvalitetsglass med mycket smak gjord på rena råvaror som bär och mjölk från Norden och hemgjorda såser. Fri från palmolja och artificiella smakförstärkare. I sortimentet finns omkring 15 smaker i tre kategorier – vanlig gräddglass, varav flera är laktosfria, veganglass med bas av t ex kokos- eller cashewgrädde samt glass med 45-55 procent mindre socker. Hösten 2019 lanseras en laktosfri nyhet med smaken ”ChokladTryffel”.

– Detta är antagligen vår bästa glass någonsin. Den är så himmelskt intensiv i sin chokladsmak och om det ens fanns en gnutta mer choklad i glassen skulle den klassa in på godishyllan i butikerna istället för i frysdisken, säger glassmakaren Heikki Huotari i ett pressmeddelande.

Mitt kök testade glassen som fick följande omdöme: ”Väldigt mycket chokladsmak. Fyllig och supergod glass, len och krämig. Gillar verkligen stråken av extra choklad i glassen. Smakar mycket choklad men blir aldrig för tung, hasselnötstryffeln ger full pott.” Betyg 5 av 5

Mörk mjölkchoklad från Marabou

marabou - mörk mjölkchoklad

Foto: Marabou

Darkmilk är chokladjätten Marabous nyhet för hösten 2019. Det är en choklad gjord på chokladmassa som ska förena den djupa smaken i mörk choklad med den lena smaken i klassisk mjölchoklad.

– Darkmilk är en helt ny typ av choklad. Det är en mörkare mjölkchoklad som förenar det bästa av två världar – fylligheten från kakao kombinerat med mjölkchokladens krämighet, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig för Marabou, i ett pressmeddelande.

Chokladkakorna finns i tre smaker och väger 85 g.

Mitt köks omdöme: ”God choklad, även för den som i vanliga fall inte gillar mörk choklad, mild smak. Lite lite nötter i den med mandel.” Betyg 3 av 5.

Lakrits med mindre socker

Gott & Blandat mindre socker saltlakrits Malaco

Foto: Cloetta

Malaco med flaggskeppet Gott & Blandat har fattat galoppen och möter konsumenternas önskemål om mer äkta smaker och lite mindre socker i nya ”Gott & Blandat Saltlakrits”. En ny produkt som inte heller innehåller palmolja eller gelatin.

– Gott & Blandat-varianterna med mindre socker har fått ett väldigt bra mottagande av konsumenterna och vi är därför glada kunna att lansera en produkt som också tilltalar saltlakritsälskarna, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta, i ett pressmeddelande.

Här har man ersatt delar av sockret med naturligt kostfiber och en volymgivande ingrediens som har sitt ursprung från majs.

Mitt köks omdöme: ”En god lakrits, spontant fyller den absolut lakritsbehovet, möjligen lite för söt och lite för mesig lakritssmak.” Betyg 3 av 5.

Andra nyheter från Cloetta under hösten är ”Plopp Bridge”, alltså Plopp med inslag av den klassiska Bridgeblandningen, Läkerol med hallon- och lakritssmak samt vattenmelon-bitar fria från palmolja och gelatin. I höst gör också Juleskum Polka comeback.