Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nya snabba mellanmål i butikshyllan

Supersmoothies och vaniljkeso är två spännande nyheter som ska rädda din eftermiddag när du är hungrig eller sugen på något gott.

Supersmoothies från innocent

Foto: innocent

innocents nya smoothies är berikade med funktionella ingredienser som probiotika, vitaminer, fibrer och alger, vilket enligt företaget gör dem till riktiga supersmoothies. Smakerna är Culture crush (mango, kokos och ingefära), into the blue (som man skulle man kunna tro innehåller en hel del färgämnen, men den intensiva blå färgen kommer från algen spirulina) och up & oat (en havresmoothie med högt fiberinnehåll som smakar av havre, banan och äpple).

Retroklassikern får stanna

raketost som mjukost 2019

Foto: Kavli

Raketosten kom tillbaka 2019, 40 år efter att den slutat produceras. Det var många som var nyfikna på den nygamla osten som den här gången var mjuk och trådlös, men med samma smak som förr. På två veckor sålde man slut på den beräknade årsvolymen. Inte konstigt att Kavli har bestämt sig för att låta raketosten vara kvar i sortimentet.

– Sedan 1979 har vi tagit emot önskemål om att Raketosten ska återlanseras men denna succé hade vi inte väntat oss. Responsen har varit överväldigande i sociala medier med positiv tillrop som Äntligen och Hurra! Det är superkul att Kavli Mjuk Raketost nu är en etablerad produkt och omtyckt av både gamla och unga. Nu siktar vi på en långsiktig framgång, säger Annika Skardal, Brand manager på Kavli, i ett pressmeddelande.

Proteinrikt mellanmål

Foto: Arla foods

Arla lanserar två nyheter – KESO® Cottage Cheese Vanilj och KESO® Cottage Cheese mellanmål laktosfri äpple/kanel. Den sistnämnda är ett proteinrikt och laktosfritt mellanmål som du enkelt kan äta på språng eftersom det ligger en liten sked i locket. Granolan med smak av äpple och kanel är glutenfri vilket gör mellanmålet passande för de flesta. Den större förpackningen med Keso med smak av vanilj är ett välkomnat tillskott enligt Arla foods.

– Vi är superglada över att äntligen lansera den efterlängtade smaken KESO® Cottage Cheese Vanilj. Toppa den med frukt, nötter eller bär och du har ett perfekt mellanmål eller en lite nyttigare dessert, säger Magdalena Falk, BrandManager, KESO® Cottage Cheese, Arla Foods, i ett pressmeddelande.

Energidryck med räddad frukt

Foto: Clean drink

Clean drink + rescued = sant. Tillsammans har företagen skapat en funktionsdryck som innehåller 30 ml juice från räddade äpplen som annars hade kasserats. Syftet med den nya drycken är att minska matsvinnet, något som Rescued har jobbat med i flera år med deras juicer på räddad frukt.

— Clean drink och Rescued är en superkombo. Nordiska produkter tillverkade i en fabrik som går på sol- och vattenkraft i kombination med räddade äpplen. Tillsammans sätter vi en tydlig hållbarhetsprägel på en bransch som tidigare inte har varit särskilt förknippad med hållbarhet och miljö. Teamet på Clean har gjort ett strålande jobb med smakerna, kommenterar Truls Christenson, säljansvarig på Rescued, i ett pressmeddelande.

Kokossnacks från Saltå kvarn

Foto: Saltå kvarn

Saltå kvarn lanserar rostade kokoschips i smakerna banan och kakao, kaffe och kakao samt endast kakao. Kokos innehåller få kolhydrater men mycket fibrer och naturligt mättat fett. Perfekt att ha en påse i väskan när du är på språng eller i skrivbordslådan på jobbet som ett snabbt mellanmål. Företaget lanserar även fler smaker av sina ”softa bär”, tranbär och rabarber.

Nyttigt mellis

Foto: Clean eating

Äpplen som har torkats och kryddats med kanel är ett bra alternativ när sockersuget sätter in. Är du hungrig kan grötblandningen från Clean eating vara ett bra alternativ. Den innehåller havregryn, russin, pumpakärnor, solroskärnor och frystorkade bär. Företaget lanserar även produkter som proteingranola och choklad sötad med Stevia.