Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ny rapport – kvinnor vill grilla mer klimatsmart än män

Ny rapport – kvinnor vill grilla mer klimatsmart än män
Varje år kommer Ica ut med en grillrapport som visar svenskarnas grillvanor. 2019 års upplaga visar vilket av könen som oftast står vid grillen och vem av dem som vill grilla mest vegetariskt.

Cirka tre av fyra kvinnor känner sig oroliga för klimatet och nästan lika många tror att det gör skillnad vilken mat vi väljer att grilla. Det visar Icas årliga grillrapport som är en undersökning av svenskarnas grillvanor. Rapporten visar även att 73 procent av kvinnorna vill grilla mer grönsaker i år, motsvarande siffra för männen är 48 procent.

Recept: Grillade grönsaker med vitlöks- och sardellsmör


Fler män vid grillen

Män oroar sig inte för klimatet i samma utsträckning som kvinnorna, vilket är särskilt intressant med tanke på att det är just männen som oftast grillar i de svenska hushållen. Undersökningen visar att det är nästan tre av fyra män som uppger att det oftast är de som grillar i hushållet, men endast var tionde kvinna uppger detsamma.

– Årets grillrapport visar att vårt klimat faktiskt skulle må lite bättre om vi ger kvinnor större inflytande över vad som läggs på grillen, säger Lieselott Liljevik, trendanalytiker på ICA Sverige i ett pressmeddelande.

Kvinnor grillar klimatsmart

Foto: Getty images

Recept: Grillad paprika – recept

Kvinnorna uppger istället att de står för grilltillbehören. Drygt sex av tio kvinnor svarar detta jämfört med två av tio män som får samma fråga. En sak som män och kvinnor är överens om är att man värderar svenska råvaror framför ekologiska.

Läs mer: Grillning – 7 vanliga myter du hör varje år

Källa: Ica

Annons: