Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nutella – roliga saker du inte visste

Nutella – roliga saker du inte visste
Nutella är ett av världens mest populära livsmedel. Vi äter inte mindre än 179 000 ton om året! Men var kommer Nutellan ifrån, vad består den av och hur har den spridit sig över världen? Vi har samlat kul fakta om den älskade nötkrämen.

Visste du att det säljs en burk var 2,5 sekund och att det är tack vare den franske kejsaren Napoleon som den goda hasselnötskrämen finns för oss idag att njuta?
Här får du veta 9 saker du förmodligen inte hade en aning om gällande Nutella!

Gör egen hasselnötskrämhär är receptet!

En kräm med många möjligheter

En kräm med många möjligheter

Är du en av dem som äter Nutella direkt ur burken? Då är du inte ensam. Men det finns så otroligt mycket mer du kan göra med den härliga krämen.  Testa att göra Nutelladipp, Nutellaglass, Snabba nutellakakor, Nutellakladdkaka eller cheesecake. Eller varför inte varm choklad, brownies, muffins eller bullar? Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp.

Rolig kuriosa: På en pizzeria i Karlstad kan du till och med köpa pizza med Nutella på – en idé som tydligen har sitt ursprung i Italien. Varför inte? Gott med gott borde ju bli gott.

1 av 9

Läs också: Glass – saker du inte visste

Läs också: Kul fakta om kanelbullar

Källa: Mentalfloss.com, Nyheter24,se, Wikipedia.org, Land.se

1 kommentar om "Nutella – roliga saker du inte visste"
  • Tanya Edman
    Tanya Edman

    Jag älskar Nutella! Vad jag inte uppskattar är att produkten serveras på förskolor, där det råder nöt, socker och fröförbud.