Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Årets chokladnyhet i Aladdinasken – gör din egen

Årets chokladnyhet i Aladdinasken – gör din egen
Är det något som är ett måste på mångas godisbord är den klassiska Aladdinasken. Deppar du fortfarande över att trillingnöten försvann ur sortimentet för några år sedan? Nu finns en chans att få göra din egna Aladdinask.

Aladdin firar 80 år genom att bjuda in chokladälskare att få komponera ihop sin egen lilla ask med sina favoriter. Under en vecka i november kommer de som är i Stockholm att kunna välja just sina favoritpraliner för att skapa sin egna Aladdinask. Pralinerna kommer säljas över disk, precis som man gjorde 1939, i en pop-up butik på Norrmalmstorg i centrala Stockholm.

Läs också: Så lätt gör du din egen trillingnöt – recept 

Aladdin firar 80 år med jubileumsask som du plockar ihop själv

Askarna kommer ha plats för sex praliner, och då gäller det att välja sina favoriter.

– Alla har nog sina personliga favoriter bland våra 13 olika praliner, och det känns jättekul att låta chokladälskare få plocka ihop sina egna drömaskar – vare sig man behåller asken själv eller ger bort den till någon man tycker om, säger Sara Sjöholm varumärkesansvarig på Mondelēz International i Sverige.

Den tillfälliga pop up-butiken kommer att sättas upp på Norrmalmstorg i centrala Stockholm mellan 18 och 23 november. Priset för en liten kartong med dina sex favoritpraliner? Fyra kronor, samma pris som det kostade 1939.

Så här skriver Marabou om palmolja i Aladdinasken:

”Vi tar vårt ansvar på stort allvar och vidtar åtgärder för att se till att palmoljan vi använder produceras på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Vi använder endast 100 % RSPO-certifierad palmolja (Roundtable on Sustainable Palm Oil) men inser behovet att göra mer för att uppnå en hållbar palmoljeförsörjningskedja där vår Palm Oil Action Plan är en viktig del i förändringsarbetet. Vår Palm Oil Action Plan inkluderar åtgärder som vidtas för att säkerställa att palmoljan vi använder ska produceras på laglig mark, inte leder till avskogning eller förlust av torvmark och respekterar mänskliga rättigheter. Mer information om vårt åtagande och arbete finns på www.marabou.se/hallbarhet ”