Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nu har världens minsta McDonald’s öppnat (kika in i restaurangen här)

Vem säger att McDonald's bara är till för människor? Nu har världens första miniatyr-McDonald's öppnat upp ”portarna” för sina mindre gäster, nämligen bina 🐝 – och den är så söt!

I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina franchisetagare som har bikupor på taken till sina restauranger. Initiativet som började med en bikupa förra året, har nu vuxit till fem bikupor i år. I samband med detta har företaget byggt om en fullt fungerande bikupa till ett miniatyr-McDonald’s, troligtvis den minsta officiella McDonald’s-restaurangen i världen.

Bikupan ”McHive” såldes till en rekordsumma

Bikupan har fått namnet ”McHive” och via huvudentrén tar sig alla glada små bin in för att upptäcka insidan. Kupan är även utrustad med en McDrive och har en trivsam uteservering med tillhörande möblemang. Den lilla restaurangen är skapad av den prisbelönta miniatyrbyggaren Nicklas Nilsson. Hade du velat lägga vantarna på den unika bikupan är du för sent ute, den auktionerades nämligen ut i tisdags under en gala i Sverige för Ronald McDonald Barnfond och såldes till en franchisetagare för 100.000 kronor.

– Vi har väldigt engagerade franchisetagare som själva bidrar till vårt hållbarhetsarbete på olika sätt, därför känns det bra att vi kan använda vår storlek till att få en sån lysande idé som bikupor på restaurangtaken att växa. Denna mini-McDonald’s är en hyllning till Christina Richters fina initiativ, säger Christoffer Rönnblad, marketing director, McDonald’s Sweden i ett pressmeddelande.

Är inte det här världens sötaste miniatyr-restaurang?

1 av 3