Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nachosemla – här är Roy Fares variant på en klassisk semla

Nachosemla - här är Roy Fares variant på klassisk semla Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Camilla Läckberg/Instagram
Sugen på semla? Då kanske du vill testa årets nyhet - nachosemlan. En variant som får semmelwrapen att nästan kännas som en "vanlig" fettisdagsbulle.

Den klassiska semlan har sedan några år fått konkurrens av både semmelwrap och prinsessemla. Nu tar konditorn Roy Fares semlan ett steg längre och har skapat en egen variant – nachosemlan.

Nachosemlan är, precis som namnet avslöjar, trekantiga bitar av semmeldeg som doppas i grädde och mandelmassasmet. Semlan serveras i en form och semmelbitarna är tunna som nachochips.
– Vi började spåna om vad man kan göra för roligt och kom att tänka på tacos, det har ju blivit en riktig tradition på fredagar. Därifrån kom idén att göra någonting liknande, säger Roy Fares.

Han menar att den nya semlan ger mer av det goda och mindre av det tråkiga brödet.

– Jag känner ofta att bullen är överflöd, man vill ju ha mer av grädde och mandelmassa som är det goda. Sharing is caring, nu kan man också dela med sig. Vi lanserade den i går och det har varit jättebra respons. Folk har tyckt att den är rolig och smidig att äta, säger han.

Författaren Camilla Läckberg är en av dem som redan testat Roy Fares skapelse.

I september 2017 öppnade Roy Fares och bagaren Mattias Ljunggren Mr Cake, ett café och patisserie på Östermalm i Stockholm där alltså nachosemlan tagit form. I en film Instagram gör duon ”slut” på den klassiska semlan. Den nya nachosemlan finns att köpa på Mr. Cake under våren och kostar 57 kronor.

Om den nya varianten blir en succé återstår att se. Fettisdagen infaller den 13 februari i år.

Läs också: Sugen på att baka egna semlor redan idag? Se våra goda recept här

1 kommentar om "Nachosemla – här är Roy Fares variant på en klassisk semla"
  • pålan
    pålan

    Ingen vidare nyhet då bagerit på ICA flygfyren i Norrtälje gjorde den varianten förra året men med ett annat namn……stod även i lokaltidningen. Bra koll 😂