Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mr Cake kritiseras för sitt veganska utbud – Roy Fares ryter ifrån

Foto: Skärmdump från Roy Fares Facebooksida
Foto: Susanne Fessé
Den populära konditorn Roy Fares lockar många fikasugna gäster till kaféet Mr Cake i Stockholm. Men efter en syrlig recension på nätet där en besökare är besviken över det veganska utbudet ryter Fares nu ifrån. I ett inlägg på Facebook skriver han att han ledsnat på kritiken och menar att man inte kan räkna med att att hela världen ska anpassa sig om man är vegan.

Roy Fares skriver bland annat att ”Jag bedriver mitt bageri & konditori så som jag vill, med grädde, smör, ägg, mejeriprodukter och med en stor dos kärlek och passion för det söta. Det är vad jag tror på och vill erbjuda mina gäster. Att ständigt få höra hur usel man är eller bli fyad på av vuxna människor på sitt egna cafe, för att man inte har ett brett utbud av veganska alternativ gör att man ledsnar tillslut.”

Han fortsätter med att säga att ”det är inget fel i att vara vegan, men vi på Mr Cake kommer alltid vara extra allt, jag älskar det och det är dessutom bakat med en stor dos kärlek, så kommer vi fortsätta.”

Läs också: Vit kladdkaka – Roy Fares recept

Han tillägger även att det redan finns ett vegansk alternativ på menyn. Inlägget fortsätter med frågan ”om jag hade gått på en vegansk resturang och frågat om att få kött eller något animaliskt tror ni jag hade fått det? Ska inte valmöjligheten finnas åt andra hållet också? Eller bara one way? Bara nyfiken?”

Läs också: Det här visste du inte om kakornas kung – Roy Fares

Facebookinlägget har i skrivande stund gillats av tusentals. Bland kommentarerna finns många som står bakom Fares, men även en hel del som förstår kritiken. En person skriver att Fares borde kunna ta kritiken och börja anpassa sig till efterfrågan då veganer utgör en växande kundkrets.

Mitt kök har sökt Roy Fares för en kommentar.