Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Möt Kockarna bakom Sverigeresans Matbar

Sverigeresan har nu landat i Göteborg och inför öppningen i Bältesspännarparken har Mitt Kök tagit pulsen på kockarna bakom Matbaren. Möt fyra unga och hungriga grabbar som utöver Sverigeresan har en sak gemensamt, nämligen Juniorkocklandslaget.

  1. Vad har du för förväntningar på Göteborg?
  2. En favorit på menyn som man inte får missa?
  3. Vad är svensk mat för dig?
  4. Bäst hittills på Sverigeresan?

Pi Le, 23 år, lagkapten Juniorkocklandslaget, samt egna företaget Uppdukat

1

  1. Mycket folk och bra tryck
  2. Tännäs, rabarberkompott med marinerade jordgubbar, smörkola, dinkelgryn, vispad grädde samt salt mandel och granite på rabarber och jordgubbar. Grymt god och en kul historia bakom rätten som är inspirerade av den sydsamiska kulturen
  3. För mig är svensk mat säsongbetonad. Och svenskt smör!
  4. Besöket hos havtorns-Tina, härligt att få möta en sådan passionerad mathantverkare

Robert Sandberg, 21 år, Noma, Köpenhamn

4

  1. Ett jävla tryck!
  2. Gotland, Lamminnerfilé med smak av Gotland samt bakad tomatkompott från Viken, stompad nypotatis med örter, brynt smör och kvanne. Enkelt, vällagat och grym kvalitet på lammet.
  3. Claes Åkerbergs nässelsoppa med bacon och pocherat ägg
  4. Sista biten på väg till Östersund, riktigt fint och härliga miljöer. Jag vill komma tillbaka till Östersund snart!

Johan Laiti, 22 år, Hemmagastronomi, Luleå

2

  1. Mycket folk och bra väder!
  2. Falkenberg, tartar på sotad hjort från Tvärskogs Vilt, rödbeta från Ålstorpsgården, ägg från Tjärdalen Fågel i Uppland, ättiksmajonnäs och pepparrot. En fräsch och somrig rätt!
  3. Farmors köttbullar med färsk mandelpotatis, direkt från potatislandet.
  4. Besöket på Klövsjö Gårdsbryggeri där vi åt lunch, hembakt tunnbröd med rökt regnbågslax. Magiskt.

Erik Seger, 20 år, Proviant, Stockholm

3

  1. Att det kommer mycket folk till restaurangen där vi ska leverera bra mat
  2. Kalvkorv med potatismos och senapsmajonnäs, enkelt och bara sjukt gott!
  3. Smörgåsbord i allmänhet, och sill i synnerhet
  4. Bastubad och kalla pilsner efter en hård vecka i Östersund

Onsdag 10 juli till lördagen den 13 juli är Sverigeresan i Bältesspännarparken i Göteborg.

För att boka bord i Matbaren, ring: 0706-52 32 66 eller mejla boka@mittkok.se

Se Mitt kök Sverigeresan i TV4:s Nyhetsmorgon onsdag till fredag klockan 7.41, 8.40 och 9.40 och lördag klockan 8.45, 9.36 och 10.42.

Häng med bakom kulisserna på Sverigeresan!

Facebook

Twitter

Instagram: matinspiration