Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mischa Billing om det vanligaste felet vi gör när vi bjuder på middag

Mischa Billing om det vanligaste felet vi gör när vi bjuder på middag
Mischa Billing från Sveriges Mästerkock är en stjärna på att kombinera mat och dryck som vin och sprit. Därför vet hon också vilket som är det vanligaste felet vi gör när vi bjuder på middag. – Man vill för mycket, säger vinexperten.

Mischa Billing kan mat, men också drycker som vin och sprit. Hennes kunskaper inom områdena är enorma och hon har under åren fått många fina utmärkelser.
Till vardags är hon bland annat lektor i måltidskunskap och knuten till Grythyttan och Örebro universitet.
Men mest känd är hon som en av jurymedlemmarna i ”Sveriges Mästerkock” på TV4 tillsammans med Leif Mannerström och Markus Aujalay.
Tack vare sina specialområden är Mischa en fena på att kombinera just mat och dryck. Något som inte alltid är så lätt för oss vanliga lekmän.
Men experten vet vad vi oftast gör för fel när vi ska bjuda på middag och kombinera till exempel vin tillsammans med paradrätten.
– Det är att man vill för mycket och lägger till för många smaker. Att man inte bestämmer sig för om det är drycken eller maten som är huvudnumret, har Misha tidigare berättat.

Och för en dryckesexpert som Mischa Billing är det föga förvånande vad hon ser som huvudnummer på bordet.
– Jag utgår ofta från vinet.

Läs också: Sveriges Mästerkock – det gör finalisterna i dag

Läs också: Här är Mitt Köks bästa viner

Text: Christofer Byström