Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mischa Billing – det här visste du inte om henne…

Mischa Billing – det här visste du inte om henne…
Mischa Billing är ny medlem i juryn för Sveriges Mästerkock och har tydligt definierat sin storhet när det gäller smaker - på välartikulerad skånska analyserar hon maten med knivskarp udd. Inte konstigt att deltagarna blir nervösa!

Hon är välutbildad i smakernas konst och är en av Sveriges mest aktade vinkännare med otaliga vin-upplevelser i bagaget, i och med juryskapet kommer det nu fler till del.

Kolla in vår snabbguide till Mischa Billing – du kommer bli imponerad!

1) Är född 1966 i Lund. Bor nu på Södermalm i Stockholm.

2) Är även lektor på beprövad erfarenhet i måltidskunskap vid Restaurang och hotellhögskolan i Grythyttan. Samt föreläsare.

3) Blev 2003 generalsekreterare i sommelierernas världssamfund ASI.

4) Tycker om att äta vilt som hjort, ren och älg.

5) Har deltagit på Rosfestivalen i Simrishamn och beskrivit olika rosors doft med hjälp av sin tränade och känsliga näsa.

6) Finns avbildad – via sin näsa – i Akademiska Föreningens Nasoteket i Lund som näsa nummer 87. Blev utsedd till Årets näsa 2000. Nasoteket startades 1986 av komikern och regissören Hasse Alfredson. Där förevigas kända lundensiska profilers näsor i gips.

7) Medverkade i matlagningsprogrammet ”Aspegren mitt i maten” tillsammans med programledaren Jesper Aspegren på 90-talet.

8) Provar cirka 6 000 (!) olika viner varje år.

9) Föredrar vitt vin privat framför rött.

10) Sitter med i vinakademien sedan 2007.

11) Arbetar för att få fram nya sätt att beskriva och tolka olika dofter och smaker.

12) Gav 2000 ut boken ”Kring flaskor och fysik” tillsammans med fysikern Hans-Uno Bengtsson (1953-2007).

Läs också: Det här visste du inte om Sveriges mästerkock!

Läs också: Möt Sigrid Barany som vann Sveriges mästerkock!

Text: Bengt Isaksson
Foto: TV4.

Mischa Billing.

Mischa Billing. Foto: TV4.