Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Middag under 10 kr – expertens bästa tips

Det är inte alls svårt att äta både hälsosamt, billigt och smart. Det menar Hanna Olvenmark, hjärnan bakom "Portionen under tian". Här ger hon sina bästa tips på hur du får ner middagen under 10 kr per person.
Planera mera!

Planera mera!

Det bästa sättet att spara pengar är att planera flera måltider framåt så du inte behöver handla lika ofta. Gör en veckoplanering på söndagen och handla därefter. Planerar du veckans middagar i förväg är risken mindre att du tar orationella beslut när du står i matbutiken och är stressad. Då är det lätt hänt att du köper dubbelt av saker för att du tror att det inte finns hemma. Planerar du i förväg kan du också tänka på hur du kan använda de ingredienser som eventuellt blir över. Det underlättar också att ha ett bra basskafferi så det finns bra råvaror hemma.

1 av 5

Annons: Ta del av fler smarta tips och recept från Hanna Olvenmark i hennes nya bok ”Portionen under tian: 300-kronorsveckorna” (Ordfront) (Extern länk)

Läs också: 6 enkla tips för att göra frukosten billigare

Läs också: 10 myter om hälsosam mat du måste sluta tro på