Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

McDonalds hamburgare med Johan Jureskog – stort test med betyg!

McDonalds släpper tre nya hamburgare som de kallar gourmetburgare!
Kocken Johan Jureskog har tillsammans med McDonalds tagit fram burgarna i smakerna Texas, New York och en Jureskog Signature!
Här är McDonalds nya gourmetburgare i samarbete med kocken Johan Jureskog. Det är tre hamburgare med namnen New York, Texas och Jureskog Signature. Mitt Kök har testat och satt betyg på nyheterna - kolla litsan här under!

Nu satsar kedjan McDonalds i Sverige på tre nya hamburgare. Hamburgerjätten själva kallar nyheterna för gourmetburgare och har den här gången samarbetat med välkända och prisbelönta kocken Johan Jureskog.

Totalt har 10 nya ingredienser använts för burgarna som finns på menyn under tre perioder från den 12 april och framåt.

Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip i jakt på den bästa burgaren.

– Det har varit en rolig utmaning att skapa gourmetburgare för Sveriges största restaurangkedja, säger Johan Jureskog.

Jureskog New York

Jureskog New York

Vad: En burgare med rostad och karamelliserad lök, picklad gurka, cheddar och majonnäs med tryffelsmak. Säljs: 12 april – 2 maj.

Mitt Köks Omdöme: Mäktig och rustik burgare med saftigt kött och god smak av rostad lök som gav burgaren en bra textur. Vi hade önskat en lite tydligare smak av tryffelmajonnäsen annars en mycket god och köttig hamburgare.

Betyg:
1 av 3

Läs också: Test av Max vegetariska hamburgare!

Läs också: Big Mac-dressingen – här är det nya receptet!

Krögaren Johan Jureskog driver idag restaurangerna Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. På egen hand har han också fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

4 kommentarer om "McDonalds hamburgare med Johan Jureskog – stort test med betyg!"
 • Jonas Larsson
  Jonas Larsson

  Jag ger New Yorkern betyget 1+. Den får ett plus för att den var saftig. Den smakade nästan ingenting, men det var tur eftersom smaken var dålig.

 • gofriba
  gofriba

  Köpte en Jureskog burgare på MacDonalds i Vetlanda.
  Den var geggig smaklös och okryddad (70kr), slängde halva.
  Hur kan någon vilja sätta sitt namn och rykte på detta gödsel?
  Göran Friberg

 • JuliaO
  JuliaO

  Stor besvikelse. Fick tvinga i mig halva burgaren och slängde resten. Kändes som pengarna i sjön och dyra (smaklösa) kalorier.

 • Markus Luiga
  Markus Luiga

  Jag testade Texasburgaren som var den absolut bästa burgare jag någonsin ätit på en snabbmatskedja i Sverige. Redan när man känner på det inslagna paketet känner man tyngden och fastheten i burgaren. Och vid första tuggan var jag såld. Det söta och lite kryddiga fungerar oerhört bra ihop med en lite rökig smak. Och brödet är långt ifrån lätt och söndersmulande, utan den glaserade ytan håller ihop brödet ända till sista tuggan. Rekommenderas varmt!