Logga in här

Matkasse – guide till att handla matkasse på nätet

Matkasse – guide till att handla matkasse på nätet
Allt fler handlar sin mat på nätet, och även färdiga matkassar med ingredienser och recept för en vecka är populärt bland svenskarna. Vad skiljer de olika matkassarna åt, och hur skiljer de sig i pris? Här är Mitt Köks guide till att handla matkasse på nätet.

Citygross

Matkassar: Har flera olika matkassar att välja på för två, fyra eller sex personer; Höstkassen, billiga kassen, familjekassen, laktosfria familjekassen, glutenfria familjekassen, premiumkassen, vegetariska kassen, bamsekassen (för barnfamiljer), flexitariankassen, och Viktväktarnas kasse.

Pris: Familjekassen med fem recept för fyra personer kostar 649 kronor.

Leveranser: I storstäderna, på sajten finns möjlighet att knappa in sitt postnummer för att se om Citygross levererar hem till dig. Du kan också hämta din matkasse i butik. Leveranser sker måndag till fredag beroende på var i landet du bor.

Hämta i butik: 0 kronor
Hemleverans: 49 kronor

Annons: Här hittar du matkassar från Citygross (extern länk) 

Coop

Matkassar: Coop erbjuder olika matkassar, för två eller fyra personer; Ekologiska kassen, laktosfria kassen, tredagarskassen, hälsokassen och familjekassen. Ytterligare två kassar, vego och fleximeny finns med konceptet ”4 portioner för 80 kronor”, framtaget i samarbete med Lotta Lundgren.

Pris: Från 320 kronor för fleximeny för fyra personer, från 449 kronor för tredagarskassen för fyra personer. Familjekassen med fyra recept för fyra personer kostar 599 kronor.

Leveranser: I storstäderna, på sajten finns möjlighet att knappa in sitt postnummer för att se om Coop levererar hem till dig. Om Coop inte levererar hem till dig kan du hämta din matkasse på närmsta Coop-butik i hela landet. Leveranser sker måndag till fredag beroende på var i landet du bor.

Hämta i butik: 0 kronor
Hemleverans: 49-149 kronor beroende på leveransdag samt leveransadress

Annons: Här hittar du matkassar från Coop (extern länk) 

Mat.se

Matkassar: Vardagskassen med fem recept för fyra personer, du kan också göra din egen matkasse genom att välja recept ur deras receptbank. Du kan välja mellan 1-20 portioner på de olika recepten i matkassarna.

Pris: Beroende på vad det är för måltider så varierar priset, inget fast pris. Runt 600-700 kronor för en veckomeny för fyra personer enligt sajten.

Leveranser: I storstäderna, på sajten finns möjlighet att knappa in sitt postnummer för att se om mat.se levererar hem till dig. Leveranser sker måndag till fredag beroende på var i landet du bor.

Hämta i butik: Finns ej butik
Hemleverans: Om du beställer matkasse för minst 700 kronor och bokar leverans till eftermiddagen dagen efter är leveransen gratis. Handlar du för mindre än 700 kronor eller får leveransen på annan tid är avgiften 79 kronor.

Annons: Här hittar du matkassar från Mat.se (extern länk) 

Hello Fresh

Matkassar: Fyra olika matkassar; klassisk, vegetarisk, familjevänlig och snabb och enkel. Du kan välja mellan två eller fyra personer i tre, fyra eller fem dagar. Du kan välja mellan 12 olika recept och göra din egen matkasse.

Pris: 925 kronor för fyra personer i fem dagar.

Leveranser: Levererar till stora delar av Sverige, men inte på alla ställen än. Leveranser sker lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag.

Hämta i butik: Finns ej butik
Hemleverans: Ingår i priset.

Här hittar du matkassar från Hello Fresh (extern länk) 

Matkasse – guide till olika matkassar online

ICA

Matkassar: Enkla veckan, familjekasse, vego, bistro, inspiration och gluten-& laktosfri.

Pris: Familjkasse för fyra personer fem dagar kostar 669 kronor.

Leveranser: ICA levererar matkassarna varje måndag, via hemleverans eller att du hämtar i butik. Priserna på matkassen kan variera från butik till butik, då varje ICA ägs av en egen ICA-handlare. Leveranser sker måndagar.

Hämta i butik: 0 kronor
Hemleverans: Priserna kan variera beroende på ICA-butik

Här hittar du matkassar från ICA (extern länk) 

Middagsfrid

Matkassar: Fem olika kassar; originalkassen, barnkassen, flexitariankassen, vegokassen och snabba kassen. Kan även beställa melliskassen och fruktkasse.

Pris: Originalkassen för fyra personer och fem recept för 945 kronor.

Leveranser: Middagsfrid levererar till stora delar av Sverige, kolla med ditt postnummer om de kan leverera hem till dig.Leveransdagar är antingen söndag, måndag eller tisdag beroende på var du bor.

Hämta i butik: Har ej butik.
Hemleverans: Ingår i priset.

Annons: Här hittar du matkassar från Middagsfrid (extern länk)

Linas matkasse

Matkassar: Sju olika matkassar; flexitariankasse, vegetariska kasse, originalkasse, barnkasse, inspirationskasse, lättlagade kasse, 15-minuters kasse.

Pris: Originalkassen för fyra personer för fem recept kostar 929 kronor.

Leveranser: Beroende på var du bor sker leveransen söndagar eller måndagar.

Hämta i butik: Har ej butik.
Hemleverans: Ingår i priset.

Annons: Här hittar du matkassar från Linas matkasse (extern länk) 

Det finns en mängd matkassar att välja på förutom de ovan nämnda. Vi på Mitt Kök har gjort ett urval som presenteras ovan.