Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maten du ska bjuda på för att lyckas med dejten

Maten du ska bjuda på för att lyckas med dejten
Alla hjärtans dag står för dörren. Om du planerar att bjuda ut någon på en romantisk middag är det dags att börja planera maten. Enligt en undersökning från dejtingappen Happn visar att en typ av mat är överlägset populärast.

Mitten av februari är lika med Alla hjärtans dag, en dagen som firas i kärlekens tecken. Är du en av dem som tycker att denna högtid bör firas med en härlig middag på tu man hand kan det vara värt att tänka över matvalet en extra gång. Är det första dejten – satsa då på att äta en riktigt god pastarätt eller en krämig risotto.

Läs också: Här hittar du våra bästa recept med inspiration från Italien

En undersökning gjord av dejtingappen Happn visar att var fjärde person föredrar italienskt på sin första dejt. På en hedersvärd andraplats hamnar svenskt följt av mat från det japanska-, spanska- och thailändska köket. Undersökningen genomfördes under januari 2018 och baseras på svar från 2 231 nordiska användare av happn, varav 776 av dem var svenskar.

Läs också: Maten du helst ska undvika på dejt

Och maten du ska undvika då? Ja, enligt deltagarna är det mexikanskt och turkiskt som bör undvikas. Varför är dock oklart.