Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maten du aldrig ska värma i mikrovågsugn

Mikrovågsugnen är en smidig maskin att ha i köket och kan användas till mycket. Den är lätt att använda och det går snabbt att få maten varm igen. Men det finns viss mat och dryck som mår bäst av att värmas upp på annat sätt. Vi listar 8 livsmedel du aldrig borde värma i mikron.
Koka ägg

Koka ägg

Visst är det en kittlande tanke att kunna koka ägg i mikrovågsugnen och slippa vänta på att vattnet ska bli varmt på spisen? Och det finns metoder som kan ge ett mikrokokt ägg utan kladd, men med största sannolikhet kommer dina försök sluta i en fullskalig äggsplosion på grund av trycket som bildas under skalet. Så det är kanske lika bra att vara på den säkra sidan såvida du inte ser fram emot att rengöra mikron efteråt.

2 av 8

Läs också: 4 vanliga myter om att värma mat i mikro

Läs också: 10 saker du inte visste att du kunde göra med din mikro

Källa: Livsmedelsverket, American Home Shield, Huffington Post

Annons: