Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maten du aldrig ska värma i mikrovågsugn

Mikrovågsugnen är en smidig maskin att ha i köket och kan användas till mycket. Den är lätt att använda och det går snabbt att få maten varm igen. Men det finns viss mat och dryck som mår bäst av att värmas upp på annat sätt. Vi listar 8 livsmedel du aldrig borde värma i mikron.
Chilipeppar

Chilipeppar

Chilipeppar är en utmärkt smaksättare om du vill att maten ska få lite mer sting. Men se upp! För när du värmer chilifrukterna i mikron kan de bli ännu starkare. Chilin kan bränna irriterande i halsen och sticka i ögonen. Kanske inte riktigt vad du hade förväntat dig.

1 av 8

Läs också: 4 vanliga myter om att värma mat i mikro

Läs också: 10 saker du inte visste att du kunde göra med din mikro

Källa: Livsmedelsverket, American Home Shield, Huffington Post