Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marabou släpper ny chokladkaka med extra allt

Stor smak? Ja, det är i alla fall en stor kaka när Marabou släpper ännu en nyhet i sin Big taste-serie. Foto: Marabou
Japp Peanut Caramel ska får Japp-älskare med smak för salta nötter på fall. Om det blir en big-succé återstår att se. Foto: Maraboou
Chokladjätten Marabou laddar med både kola och jordnötter när man lanserar sin senaste nyhet. En chokladkaka för den som gillar extra allt, och lite till. Men jordnötsallergiker får låta bli.

I höstas kom mandelkrisp och nu i januari återvände Co-Co som kaka till chokladhyllan. Och nu landar alltså ytterligare en nyhet från Marabou på godishyllorna. I serien ”Big Taste” har turen kommit till Japp att inkarneras i chokladkaksutbudet tillsammans med lite salta jordnötter. Resultatet kallar man ”Japp Peanut Caramel”.

Chokladjättens varumärkeschef Niklas Larsson säger i ett pressmeddelande att kombinationen av söt fyllighet och krispig sälta skapar en ”fullspäckad smaksensation”. Hur det blir med den återstår att se. Chokladkakan finns i butik från vecka 15.

Vi på redaktionen tycker att chokladkakan har en tydlig smak av både jordnöt och karamell. Den är god men något i sötaste laget. En svag 4:a!

I mars lanserade Cloetta ”Lakritskombi”, en ny variant av klassiska Ahlgrens bilar och tidigare i år Polly Zoo där den klassiska tablettasken fått dyka ner och smaksätta godispåsen.

Läs också: 10 saker du bör veta om vitt socker

Läs också: Recept på supergod chokladkaka du bakar själv