Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Magdalena Ribbing – så äter du semla med stil

Magdalena Ribbing – så äter du semla med stil
Semlor är gott men kladdigt och fastnar gärna i ansiktet eller i skägget. Här tipsar DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing om hur man äter semla med stil!

Semlor är underbart gott. Men det är inte helt enkelt att äta det gräddiga bakverket utan att kladda ner både händer och ansikte. Och visst, sitter du hemma så kanske det spelar mindre roll om grädden fastnat i skägget eller florsockret färgat näsan vit. Men ute på café, bland folk, kanske man ändå vill hålla stilen. Men hur gör man då, vad ska man tänka på?
Dagens Nyheters Folkvettsexpert Magdalena Ribbing berättar i ett klipp från DN här, hur man äter semla med stil.

1. Skopa av grädden med locket
Innan du sätter tänderna i bullen så kan du med fördel skopa av grädden med hjälp av locket och äta samtidigt. Därefter är det mycket enklare att äta resten av semlan med handen utan att kladda.

2. Ät semlan med kniv och gaffel
Det känns kanske konstigt att äta semlan som en räkmacka, med kniv och gaffel. Samtidigt fungerar det bra och du slipper att kladda. Men se till att kniven är vass och gärna har taggar. Det här sättet är också den bästa metoden om man vill ha med sig allt det goda i de skikt som semlan är lagd i.

3. Gör en hetvägg och ät med sked
Lägg semlan i en djupare tallrik och häll på med varm mjölk runtomkring. Bullen löses upp och därefter kan man äta med sked på vilket sätt man vill.

Läs också: Semlor – recept på saftiga och goda

Läs också: Det här visste du inte om semlor

Text: Christofer Byström