Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lussebulleglass – SIA Glass släpper tomteglass med smak av lussebulle

Årets smak på SIA Glass Tomteglass är.... Lussebulle. Tomteglassen 2018 smakar givetvis saffran och innehåller även bitar av lussebulledag. Foto: SIA Glass
Skumtomte-läsk. Ja, det är årets nyhet från VASA Bryggeri. Kan den konkurrera ut julmusten som ett alternativ till adventsfikat? Foto: VASA Bryggeri
Tänk dig gyllengul glass med bitar av lussebulledeg. Det är vad glassjätten SIA satsar på julen 2018. Nu lanserar det glass med smak av lussebulle.

Förra året lanserade SIA Glass sin första Tomteglass, en smak i begränsad upplaga, med smak av jul. Då var det ”skumtomten” som fick vara smaksättare, i år är det lussebullen.

– Årets recept på en riktigt god jul är en skopa gräddglass som smakar lussebulle och saffran med härligt tuggmotstånd från mjuka och söta degbitar. Ingen jäsning, ingen knådning, bara njutning, säger företagets vice VD, Stefan Carlsson, i ett pressmeddelande.

Glassen finns i frysdisken hos de stora kedjorna från och med vecka 42.

Läs också: Recept på lussebullekladdkaka

Skumtomte – nu som läsk

I oktober lanserar även WASA Bryggeri en julsmak för alla godissugna. ”Gammeldags Skumtomte” är en kolsyrad läskedryck med smak av skumtomtegodis och jordgubbe.

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet såhär lagom till att vintersäsongen kör igång. Det känns väldigt roligt och vi tror att den kommer uppskattas av många, säger Niclas Nilsson, VD på VASA Bryggeri.

Skumtomteläsken landar i butik veck 43.

Läs också: Så smakar årets julnyhet från Annas Pepparkakor