Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Loa Falkman gillar vilt och jakt

Loa Falkman har tagit över som hela Sveriges ”Ica-Stig”. Men visste du att han är både jägare och en hejare på att laga mat?

Operasångaren och skådespelaren Loa Falkman, 67, har tagit över rollen som ICA-Stig. Nu gör Loa sin alldeles egna tolkning av rollen som den populära ICA-föreståndaren. Och som han gör det!

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?
– Tack så jättemycket! Det känns lika spännande som det brukar göra när jag tackar ja till en ny roll, säger Loa.

Vad är din relation till mat?
– Det har alltid varit oerhört viktigt för mig och familjen då det är en trevlig form att samlas runt.

Loa är uppvuxen med vällagad och kärleksfullt lagad mat, och maten betyder oerhört mycket än i dag, för både honom och hans fru Rosy.
– Det är det enda vi egentligen unnar oss mellan arbetena, säger Rosy som också är hans impressarie. Vi reser så mycket mellan jobben och njuter verkligen av mat.

Båda två är jägare och jagar regelbundet, såväl älg, klöv som fågel. De har till och med skaffat sig en fågelhund för att få tag i mer fåglar.
– Jag har jagat sedan jag började jobba med tv-filmen ”Dödsklockan” 1999. Då jag är mycket noggrann med mina rolltolkningar tog jag in en coach för att lära mig om jakt som spelade en stor roll i filmen. Rosy tog sin jägarlicens för några år sedan.

Vad äter du helst?
– Jag äter allt vällagat på färska råvaror, säger Loa. Min drömmåltid är allt från rotmos med fläsklägg till gåslever, allt beroende på tillfälle.

Vem handlar och lagar maten hemma hos er?
– Min fru handlar för det mesta men jag lagar det mesta, av vilt från vår frys.

Vad kan du inte vara utan i köket?
– En vass kniv!

Text: Maria K Broman
Foto: Cornelia Nordström

Loa Falkman.

Foto: Cornelia Nordström