Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

7 livsmedel som förstör din potens

7 livsmedel som förstör din potens
Många män lider av potensproblem vilket gör det svårare eller till och med helt omöjligt att få och hålla erektionen uppe. Vad många dock inte vet är att dålig kosthållning kan vara en av orsakerna att det inte går att hålla flaggan i topp. Vi vet vilka livsmedel och andra produkter du ska hålla dig ifrån.

– Dålig kosthållning påverkar erektil dysfunktion och ju högre intag av mättade fetter, ju mer påverkar detta artärerna och blodflödet. Generellt kan man säga att hjärt och kärlsjukdomar påverkar erektionsförmågan negativt. Både kärlsjukdomar och högt blodtryck kan ge en försämrad blodtillförsel till penis och därför kan en erektil dysfunktion uppkomma. Det kan också uppkomna som en konsekvens av en behandling, säger socionomen och auktoriserade sexologen Suzann Larsdotter på Rfsu.

– Den goda nyheten är att fysisk aktivitet i form av träning kan förbättra kardiovaskulär funktion och därigenom stoppa eller vända utvecklingen av män som har börjat uppleva erektila svårigheter.

Men vilka livsmedel och andra produkter ska man då skära ner på eller rent utav undvika? Se hela listan här!

Källa: Hjärt- och lungfonden, Livsmedelsverket, rfsu

Rött kött

Rött kött

Äter du rött kött ofta och mycket kan det öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar som i sin tur kan påverka potensen. Med rött kött menar man nöt, gris, lamm, ren och vilt. Det är alltså inte hur köttet är tillagat som det handlar om.

1 av 7

Läs också: Här är maten som får dig att åldras snabbare
Läs också: Det här är maten som förstör ditt sexliv