Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lär dig mer om champagne

Champagne är en region i nordöstra Frankrike, och hem för kanske världens mest berömda dryck, men vad vet du egentligen om det bubblande mousserande vinet? Här får du lära dig mer om vad som gör champagne till champagne.
Årgångschampagne kontra standardcuvéer

Årgångschampagne kontra standardcuvéer

För att ge champagnen dess vita färg skördas de ofta blå druvorna för hand och pressas så att de inte färgar musten. Längden på jäsningen ger olika viner dess olika igenkännande karaktär.

Finare champagne kallas ofta årgångschampagner och kräver en minst 36 månader lång lagring. Motsatsen till årsgångschampagner kallas standardcuvéer och består då oftast av en blandning av basvin från två eller fler årgångar.

3 av 4

Läs också: Här är bästa champagnen till nyår – bäst i test

Läs också: Recept till nyårsfesten – se tipsen här!