Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lär dig mer om champagne

Champagne är en region i nordöstra Frankrike, och hem för kanske världens mest berömda dryck, men vad vet du egentligen om det bubblande mousserande vinet? Här får du lära dig mer om vad som gör champagne till champagne.
Så framställs champagne

Så framställs champagne

De tre vanligaste druvsorterna i framställningen av champagne är pinot meunier, pinot noir och chardonnay och kan antingen kombineras eller produceras var för sig. Tillvägagångsättet för att framställa champagne brukar gå under namnet ”champagnemetoden”, vilket innebär att man först framställer ett vanligt basvin för att därefter genomgå en andra jäsning på flaska. Det är under den senare processen, som varar 15 månader eller längre, som vinet får sina bubblor.

2 av 4

Läs också: Här är bästa champagnen till nyår – bäst i test

Läs också: Recept till nyårsfesten – se tipsen här!