Lakrits – därför kan du njuta av det med gott samvete
Lakrits - vad är det?
Lakrits är helt enkelt en naturprodukt som utvinns ur en rot, lakritsroten. Den har varit känd väldigt länge men som den används idag – framförallt i godis – har den inte använts så väldigt länge.
Läs också: Baka gott med lakrits – kolla här
Läs också: Ingefära – nyttigt och gott
Text: Jonas Almkvist
√ Observera att lakrits och salmiak höjer blodtrycket och att personer med högt blodtryck därför ska undvika att äta lakrits. Hur lakritsen påverkar är olika från person till person men försiktighet är att föredra.
√ Skälet till att blodtrycket höjs är att det i lakrits finns glycyrrhizinsyra – det finns naturligt i lakritsroten och följer med vid produktion av lakritsgodis och andra lakritsprodukter.

MickeLarsson
lakrits ger också högt blodtryck, kan vara något att tänka på.
Mitt Kök
Hej Micke,
Det stämmer bra det, tack för att du påminner!
Mvh,
Mitt kök-redaktionen