Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Kräfttest 2018 – här är årets godaste kräftor

Vilken är årets godaste kräfta? Mitt kök har testa 16 olika sorter och hittat en vinnare och flera goda sorter både bland frysta och färska kräftor. Se betyg och omdöme här.

Bästa kräftorna till kräftskivan? Här är 16 sorters kräftor som en testpanel smakat sig igenom. Här är årets vinnare i Mitt köks kräfttest.

Frysta vildfångade kinesiska kräftor – Pandalus

Frysta vildfångade kinesiska kräftor – Pandalus

Cirkapris: 129–159 kr/kg
Ursprung: Kina.

Omdöme: Kräftan alla gillar. En klarröd kräfta med tydlig sälta som får fina omdömen för både rikhet i smak och fin konsistens, stjärten är fast och spänstig. Lite snålt med smör.

Betyg:
2 av 16

Läs också: Bästa ölen till kräftor

Läs också: Bästa tillbehören till kräftskivan

Läs också: 6 tips för en lyckad kräftskiva

Kräfttest 2018

Mitt köks panel har provsmakat 16 sorter från sex stora leverantörer: Vi lät var och en av dem själva välja ut kräftor de säljer i stora volymer för testning.

Eftersom testet är ett blindtest är betygen satta utan koppling till priset.

Betygsskalan: M=Underkänd MM=Godkänd MMM=Bra MMMM=Jättebra MMMMM=Världsklass

Läs mer om hur vi genomför våra test här!

3 kommentarer om "Kräfttest 2018 – här är årets godaste kräftor"
 • Sveden1
  Sveden1

  Märkligt att inte ICA tog med deras ”Kinesiska kräftor” som bedömts som mycket bra de senaste två åren. Är de i te lika bra i år frågar jag ICA?

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Sveden1

   Hej!
   Tack för din kommentar och fundering. Vi lät var och en av leverantörerna att själva välja ut max två sorters kräftor de säljer i stora volymer för testning. Vi valde bland annat bort de största jumbokräftorna, det Fanns helt enkelt inte utrymme att testa alla olika sorter som finns på marknaden.

   Mvh,
   Mitt kök-redaktionen

 • Sylwe Jacobsson
  Sylwe Jacobsson

  hej. köpte igår pandalus färska turkiska som ni ansågs best i test, motsvarade inte eran test för fem öre dyig lag sladdrigt mjuka smakade illa, verkar som om ni blir manipulerade av leverantörern i det här fallet pandalus. var ett inpulsköp då jag minns testet köper i vanliga fall färska svenska.