Logga in här

Kombucha – så smakar det

Kombucha. Foto: Shutterstock
Bengt Isaksson testar kombucha.
Kombucha ska göra dig både frisk och snygg. En jäst- och bakteriekultur dränkt i vatten - kan det verkligen vara något? Mitt kök lät en modig testpanel smaka drycken som just nu sköljer över kändisvärlden och in i våra matbutiker.

Kombuchakulturen, eller svampen som man ofta kallar den, är geléliknande och påminner om en slemmig manet. Trots sitt lite osmakliga yttre innehåller den en mängd nyttigheter som vitaminer och mineraler och hälsosamma bakterier. Den har en avgiftande och renande effekt på kroppen och den förbättrar vår matsmältning.

Men, hur smakar det då? Jästvatten låter ju inte supergott direkt… Mitt kök bad journalisten Bengt Isaksson testa trenddrycken. Hit eller inte? Se här!

Läs också: Kombucha gör dig snygg, frisk & smal

Läs också: Så smakar larver – nyhet i kostcirkeln