Logga in här

Kombucha kan göra dig friskare och vackrare

Kombucha har använts i tusentals år i Asien. Dryckens hälsofrämjande egenskaper anses stora. Läs mer om kombuchan och se om det kan vara något för dig.
Antioxidanter

Antioxidanter

På Cornell University i USA genomfördes en undersökning på de hälsobringande egenskaperna, och de positiva effekterna av kombucha tillskrivs förekomsten av glukonsyra, 2-keto-glukonsyra, ättiksyra, probiotikabakterier, mineraler och enzymer. Dessutom innehåller kombucha många antioxidanter, särskilt om den bryggs på vitt eller grönt te.

2 av 6

Läs också: Journalisten Jennie Hammar tipsar om fördelarna med kombucha

Läs också: Gör du din egen kombucha – recept

Läs också: Så smakar kombucha

Källa: Harmoniqahalsobutik.se, Huffingtonpost.com, Wikipedi.org, Sydvenskan.se, Kombucha.n.nu
Text: Maria K Broman

Det var under 60-talet som österrikiska forskare började intressera sig för kombucha. De kom fram till att den var minst lika nyttig som yoghurt tack vare sin mjölksyrabakteriekultur. Det stora genombrottet på senare tid kom 1993 när den slog igenom i USA då Tom Valentine, grundaren till en av USAs största hälsokostkedjor, skrev en lång artikel om kombuchans nyttiga egenskaper.