Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kombucha gör dig snygg, frisk och smal

Kombucha har använts i tusentals år i Asien. Dryckens hälsofrämjande egenskaper anses stora. Läs mer om kombuchan och se om det kan vara något för dig.
Slemmig manet

Slemmig manet

Kombucha kallas för svamp men är egentligen en jäst- och bakteriekultur. Kombuchasvampen är geléliknande och genomskinlig, och påminner om en slemmig manet. Den är fylld av nyttiga ämnen, enzymer, vitaminer, mineraler, hälsosamma bakterier och jäst. Genom att fermentera kombucha med en blandning av avsvalnat te och socker framställer man en vinägeraktig dryck.

1 av 6

Läs också: Journalisten Jennie Hammar tipsar om fördelarna med kombucha

Läs också: Gör du din egen kombucha – recept

Läs också: Så smakar kombucha

Källa: Harmoniqahalsobutik.se, Huffingtonpost.com, Wikipedi.org, Sydvenskan.se, Kombucha.n.nu
Text: Maria K Broman

Det var under 60-talet som österrikiska forskare började intressera sig för kombucha. De kom fram till att den var minst lika nyttig som yoghurt tack vare sin mjölksyrabakteriekultur. Det stora genombrottet på senare tid kom 1993 när den slog igenom i USA då Tom Valentine, grundaren till en av USAs största hälsokostkedjor, skrev en lång artikel om kombuchans nyttiga egenskaper.