Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kolla in krogen som bara serverar fiskkonserver

Kolla in krogen som bara serverar fiskkonserver
Vad sägs om mat på konserv, serverad i designmiljö? Det kan du få på ny hipp restaurang i London just nu. ”Gourmetmat” utan vare sig kock eller kök.

Gillar du snygga konserver? Och vill du betala någon för att öppna den åt dig?

Pop up-restaurangen Tincan i London serverar just nu gourmetfisk från konservburkar i sin designade restaurang utan vare sig kock eller kök.
– Uppfattningen om konservmat i England skiljer sig från övriga världen, säger Maximiliano Arrocet, en i teamet bakom Tincan, till tidningenThe Guardian. I mitt hemland Spanien kan man få gourmetmat på konserv och det är det ingen som höjer på ögonbrynet åt.

Med hjälp av restaurangen som öppnade denna vecka i Soho vill han höja konservburkens standard i England. I restaurangens fönster trängs vackra burkar från hela världen, sådana många köper som souvenirer men utan att någonsin öppna.
– Vi har kombinerat två saker vi är passionerade av, mat och design, säger Arrocet och berättar att idén kom efter att de hittat en liten restaurang i Lissabon som endast serverar konserverad fisk och skaldjur.

Fisken de serverar går inte att hitta i brittiska stormarknader, och de kallar det ”de bästa fiskkonserverna i världen”. Arrocet berättar att de personligen letat upp de små familjeföretagen som tillverkar produkterna, och att kocken är på andra sidan burken.
– Folk underskattar hur mycket arbete det är med maten. De väljer allt mycket noga och fisken fångas med traditionella metoder, säger han till The Guardian.
Inga tillsatser behövs heller för att konservera mat på burk. Du häller i någon sås, vatten eller olja, tätar ordentligt och värmer upp för att döda bakterierna inuti. Och sardiner kan faktiskt mogna till sig på burk. Några av de bästa restaurangerna i Paris har gamla konserver på sina menyer, årgångsburkar.

Restaurang Tincan ligger på Upper James Street , London W1F 9DH de kommande sex månaderna.

Tincan i London. Foto: Tincan.

Text: Maria K Broman