Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klövsjö Gårdsbryggeri

Mikrobryggeriet KGB, Klövsjö Gårdsbryggeri, startades av Jan Zakrisson och har varit i drift sedan 2010. Förutom bryggeriet hittar man både en restaurang och ett museum i samma lokaler – en ombyggd lada från 1850-talet.

Allt började med att Jan gick en ölbryggarkurs på friluftsmuseet Jamtli i Östersund för drygt 20 år sedan. Efter det började han experimentera med ölbryggning. När barnen flyttat hemifrån kände han att det var dags att ta nästa steg. Jan vågade satsa och byggde om den stora ladugården hemma i Klövsjö som stått tom i 15 år.

5

Idag är Klövsjö Gårdsbryggeri ett väl etablerat lokalt mikrobryggeri där man använder sig av hantverksmässiga metoder baserade på den klassiska bryggeritraditionen. Allt öl bryggs i den ombyggda ladugården och även en mindre mängd humle produceras på gården, och lokal honung används som smaksättnings till vissa ölsorter.

Vi serverar självklart Jan’s öl i Sverigeresans Matbar. Bland annat KGB’s, med det mycket passande namnet, Fjäll-Kooler. Passar utmärkt till mellanrätten ”Bottenviken” med rökt sik, gulbetor, ägg, sikrom och rökt sikmajonnäs.

fjällkooler

KGB är också ett av Sveriges två Économuséer – Artisans at Work – vars nätverk sträcker sig från Vancouver på Kanadas västkust till Jämtland. På ett Économusée kan du läsa om kulturen, historien och traditionerna bakom företagets hantverk. Du kan se på när produkten görs, interagera med hantverkaren, och sedan köpa produkterna i hantverkarens butik. Du glömmer troligtvis aldrig ditt besök på ett Économusée, vilket Klövsjö Gårdsbryggeri bekräftade när Mitt Kök redaktion kom på besök i veckan.

Häng med bakom kulisserna på Sverigeresan!

Facebook

Twitter

Instagram: matinspiration

Annons: