Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk glasspinne från GB blir smågodis

Klassisk glasspinne från GB blir smågodis

Vi har sett godis bli glassmak men nu blir en populär pinnglass smågodis. Glassjätten GB låter en av sina "glassiker" förvandlas till pralin.

I våras presenterade SIA-glass nyheten Fizzy Dizzy. Det var en vaniljglass med smak av 2017:s mest populära smågodis – bubblizz. Lagom till semester och sommartider tar svenska godisjätten Candy people en glasspinneklassiker till smågodishyllan. Det är nämligen 88:an, vanilj- och ischokladglassen omfamnad av nötkrokant, som nu blir godisbit.

– När väl idén kom kändes det givet att förverkliga den i samarbete med GB. Det tog närmare två år innan vi hade en, i vårt tycke, perfekt produkt som vi kunde presentera i samband med att vi lade fram vårt förslag för dem. De sa ja…, berättar Lina Caesson på Candy people.

Att det blev just 88:an beror på att den varit en favorit sen barnsben hos bland annat företagets VD.

Vilka fler glassar kommer vi att få se som lösgodis?

– Två andra sorter finns i planeringen, både i förpackat och lösvikt, men vi kan i dagsläget tyvärr inte avslöja vilka.

Läs också: De här glassarna lämnar GB:s frysdiskar

88:an, i form av en chokladpralin, finns i lösgodissortimentet på bland annat Hemköp, Ica och Willys. I höst kommer även en påse om 88 g i butik.

Om pralinen blir lika långlivad som den ursprungliga 88:an återstår att se. Glassen lanserades redan 1964 och har, trots varianter och kopior på sig själv, överlevt trender inom glassindustrin i drygt 50 år.

Läs också: Här är årets nyheter från GB