Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka – gör dig frisk, snygg och glad

Kladdkaka är världens bästa kaka! Visste du att choklad gör dig både friskare, snyggare och gladare. Här är 8 anledningar till varför du ska njuta lite extra av kladdkaka i dag.
Lyckligare

Lyckligare

Vi är många som upplever en känsla av välbehag när vi äter choklad. Och faktum är att det faktiskt finns vetenskapliga bevis för en kemisk koppling mellan choklad och lycka. Man blir både piggare och gladare eftersom choklad innehåller många viktiga aminosyror, bland annat en som skapar lyckohormonet serotonin. Även magnesium som finns i choklad har en positiv effekt på ditt humör.

Läs också: Klassiskt recept på kladdkaka

1 av 8

Läs också: Recept på hallonglaserad kladdkaka – mums

Läs också: 7 saker du inte visste om kladdkakan

Text: Maria K Broman

3 kommentarer om "Kladdkaka – gör dig frisk, snygg och glad"
 • Andrea
  Andrea Sartorius

  Vad i chokladen är det som har de bra hälsoeffekterna (jag antar att det inte är sockret)? Är det kakaon? Funderar på om man får samma effekter av sockerfri choklad…

 • Johannes T
  Johannes T

  Ärligt talat, jag hoppas ingen tror på det du skriver, för du skriver i rubriken att ”Kladdkaka – gör dig frisk, snygg och glad”, men tar sedan upp i artikeln de positiva effekterna av mörk choklad (läs: utan tillsatt socker), som om de vore samma sak! Mörk choklad, (99% kakao) som alldeles säkert har de här positiva hälsoeffekterna, och kladdkaka är två väldigt olika saker. För även om kladdkaka (möjligtvis) innehåller mörk choklad, så innehåller det oftast (beroende på ens eget recept självklart) också stora mängder socker.

  Nu säger jag inte att det alltid är dåligt att äta något sött, men att intala sig att det är nyttigt att äta kladdkaka (om den inte är gjord helt utan socker, då den i stort sett inte heller skulle vara det minsta söt, men också inte det åtminstone jag, men jag tror även andra tänker på när man tänker ”kladdkaka”) är i bästa fall smådumt, och kan i värsta fall leda till stora (negativa) effekter på hälsan!

  Jag tror inte att du faktiskt tror att läsarna är så dumma som din artikel verkar antyda (rubriken säger en sak, innehållet (bortsett från bilderna) säger en helt annan), eller om du bara vill spela på folks förvåning och misstänksamhet när de ser rubriken och tänker ”men hur kan kladdkaka vara nyttigt?” som en typ av clickbait för att tjäna in lite enkla reklampengar?

  För att bara tydlig med vad jag vill säga : kladdkaka och mörk choklad är inte samma sak. Det skribenten skriver om i artikeln är mörk choklad och inte kladdkaka.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Johannes T

   Hej. Allt som står i artikeln är baserat på olika undersökningar som vi har tagit del av. Sen kan jag förstå om man tycker att artikeln är lite missvisande ifall man bara läser rubriken. Artikeln publicerades på kladdkakans dag och fick i och med det en rubrik som man kanske ska se lite som skriven med glimten i ögat.

   Me vänliga hälsningar Rickard Lindblom, Mitt kök