Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kavli svarar på Raketostkritiken: ”Dagens krav gör det omöjligt”

Kavli svarar på Raketostkritiken: ”Dagens krav gör det omöjligt”
Kavli återlanserar Raketost. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Den populära smältosten som fanns i butik mellan 1947 och 1979 gör nu comeback efter 40 års frånvaro, dock i en helt ny kostym, något som får fansen att rasa.

Sedan det blev känt att Kavli inte tänker släppa Raketosten i originalförpackning har det blivit högljudd diskussion på sociala medier. Många konsumenter har uttryckt sitt missnöje mot smältostens nya kostym och menar att det inte alls är Raketosten – eftersom den inte ser ut som förr. Nu svarar företaget på kritiken.

Därför ser Raketosten annorlunda ut

Annika Skardal är Brand Manager O. Kavli AB tycker det är kul att osten skapat så stort engagemang och förklarar varför den gamla frukostbordsfavoriten inte kommer tillbaka i den populära cylinderformen med snöre.

Läs också: Raketosten kommer tillbaka efter 40 år

– Det är länge sedan den lades ner och tyvärr finns idag inte längre möjligheterna att göra samma ost i vår anläggning. Maskiner och teknik går såklart att återskapa men det skulle krävas en hel del jobb och investering. Även nya regler kring livsmedelshantering gör produkten svårt att ta fram på ett liknande sätt.

Så det är bland annat en kostnadsfråga? 
– Nja både och… kombinerat med dagens livsmedelssäkerhetsfrågor. Det går inte att återskapa samma förpackning med dagens krav.

Finns det någon chans för alla fans att den dyker upp igen – fast i sin gamla kostym?
– Men tanke på fråga ett så nja, men jag gillar inte ordet aldrig. Låt oss ha ordet kanske i ett annat jubileum någon gång som ett alternativt svar.

Vilken skulle vara din absoluta drömprodukt att relansera om du fick drömma fritt?

– Drömprodukten skulle såklart vara den riktiga raketen om det var möjligt på något sätt. Sen skulle jag tycka det var roligt att återskapa fler produkter som har varit efterfrågade av många konsumenter länge. Kavli har ju funnits länge och under åren har många fina produkter kommit och gått.

Raketosten som den såg ut då...

Raketosten som den såg ut då...

Så här såg Raketosten ut en gång i tiden. Nu dyker den upp i ny tappning.

1 av 2