Logga in här

Katrin Zytomierska om LCHF, ekonomisk frihet och nya romanen

Katrin Zytomierska om LCHF, ekonomisk frihet och nya romanen
Följ med Kändisköket hem till entreprenören Katrin Zytomierska! Hon lagar panerad röding, berättar om sin svaghet för glass och avslöjar att hon slutat med strikt LCHF-kost. – Jag har tröttnat lite, om jag ska vara helt ärlig.

Katrin Zytomierska, bloggare, författare och LCHF-förespråkare, har ständigt nya projekt på gång. Hennes varumärke Clean eating expanderar snabbt, och i juni kommer hon med romanen ”Bucketlist”, som handlar om en nyseparerad tvåbarnsmamma som bestämmer sig för att skriva sin egen bucketlist. Första punkten är att ligga.
Delvis är boken självbiografisk.
– Huvudkaraktären i boken är absolut inte jag, men visst är många situationer plockade ur mitt liv.

Ekonomisk frihet är en viktig drivkraft för Katrin Zytomierska.
– Jag vill kunna unna mig själv att göra roliga saker av egen maskin. Är jag sugen på att köpa en väska som jag hittar på stan och den råkar kosta 20 000 ska jag kunna göra det ändå. Jag vill inte känna några begränsningar, berättar hon i Kändisköket.
För egen del är Katrin inte längre lika strikt med LCHF, som då hon var överviktig och snabbt ville bli av med extrakilona.
– Jag har tröttnat lite, om jag ska vara helt ärlig. Jag åt strikt LCHF-kost i fem år och plötsligt kom jag på att jag behöver en förändring. Jag har dragit ner lite på fett, jag äter frukt och jag kan laga lite råstekt potatis en gång varannan vecka kanske.
Men hon är fortfarande noga med vad hon äter. Handlar hon falukorv är det en sort med hög kötthalt.
– Jag skulle aldrig ge vanlig falukorv till mina barn.

Läs också: Glenn Hysén om viktkrisen

Läs också: E-type berättar om sin panikångest

Ålder: 38.
Gör: Entreprenör och författare. Har egna varumärket Clean eating.
Bor: Östermalm, Stockholm.
Familj: Barnen Ringo och Rambo. Pojkvän.
Aktuell: Kommer i juni med boken ”Bucketlist” (Lind & Co).