Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

10 frukter och grönsaker du bör äta med skal

Många skalar sina frukter och grönsaker och kastar sedan skalen – gör inte samma misstag du också! Skalet är ofta nyttigare än fruktköttet!

Flera hälsosamma ämnen i frukt och grönsaker sitter i skalet eller strax under. Här är en lista på skal eller andra delar som du inte ska slänga!

OBS! Välj alltid ekologiska grönsaker och frukt när du handlar för att få en så giftfri föda som möjligt. Bättre för miljön och för dig.

Potatis

Potatis

Potatisskalet innehåller massor av fiber. Något som är bra för matsmältningen. Att koka potatisen med skalet på gör också att vitaminer, som annars löses upp i vattnet, stannar kvar i potatisen. Om du inte tycker om att äta potatis med skalet på kan du i stället göra chips av dem i ugnen.

1 av 10

Läs också: Minska ditt matsvinn – så får du maten att hålla längre

Läs också: Så mycket socker innehåller din favoritfrukt

Källor: Iform, Newsner, Svensk Potatis, Livsmedelsverket

1 kommentar om "10 frukter och grönsaker du bör äta med skal"