10 frukter och grönsaker du bör äta med skal
Flera hälsosamma ämnen i frukt och grönsaker sitter i skalet eller strax under. Här är en lista på skal eller andra delar som du inte ska slänga!
OBS! Välj alltid ekologiska grönsaker och frukt när du handlar för att få en så giftfri föda som möjligt. Bättre för miljön och för dig.
Potatis
Potatisskalet innehåller massor av fiber. Något som är bra för matsmältningen. Att koka potatisen med skalet på gör också att vitaminer, som annars löses upp i vattnet, stannar kvar i potatisen. Om du inte tycker om att äta potatis med skalet på kan du i stället göra chips av dem i ugnen.
Läs också: Minska ditt matsvinn – så får du maten att hålla längre
Läs också: Så mycket socker innehåller din favoritfrukt
Källor: Iform, Newsner, Svensk Potatis, Livsmedelsverket

lionheart
Och hur mycket giftbesprut får vi då i oss???