Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kardemumma – 6 saker du inte visste om kryddan

Kardemumma – 6 saker du inte visste om kryddan

I Sverige använder vi oftast kardemumma för att baka bullar och liknande, men den härliga kryddan har en rad andra användningsområden. Här är 6 intressanta fakta om kardemumma!
Tre sorter

Tre sorter

Kardemumma är vanligast i två varianter – grön och svart. Den gröna, så kallad äkta kardemumma, används i Indien och Mellanöstern ofta till sötsaker och som smaksättning av te och kaffe, och är även den som svenskar brukar använda i mald form när vi bakar. Den lite större svarta används till kryddblandningar som till exempel garam masala. Det finns även en vit kardemumma, som odlas i Kina och används i soppor och buljong (inte att förväxla med den blekta variant av den gröna som säljs i Sverige).

De tre sorterna har väldigt olika smak, och kan inte ersättas av varandra.

1 av 6

Läs också: Kolasnittar med kardemumma

Läs också: Mumma med kardemumma

Källor: Prakrti.co.in, Organicfacts.net