Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kändisen svenska folket helst tar en fika med

Kändisen svenska folket helst tar en fika med

Vi älskar att fika i Sverige. Men vilken kändis tror du att svenska folket helst skulle ta en kaffe ihop med? Mitt Kök har svaret!

Att fika är helt klart en av våra favoritsysslor. Det finns det till och med statistik som visar. För enligt en ny undersökning som drivmedels- och servicehandelsföretaget Circle K gjort i samarbete med analysföretaget Novus, så fikar varannan svensk minst en gång om dagen. Ofta under eftermiddagen och med en kopp hederligt bryggkaffe i handen.

Till kaffet äter vi gärna en smörgås eller en bulle, vilket ju passar bra då kanelbullens dag närmar sig (4:e oktober). Och får vi välja sällskap i vår omgivning så blir det tillsammans med en kompis eller familjemedlem.

Men många drömmer så klart om att fika med en kändis. Och på frågan om vilken kändis vi helst skulle vilja ta en fika med, så hamnar verken populära namn som Zlatan, Måns Zelmerlöw, Carola eller drottning Silvia i den absoluta toppen.

I stället är det drottningens dotter kronprinsessan Victoria som vi allra helst tar en kaffe med. På andra plats hittar vi hennes pappa, kung Carl XVI Gustav. Tredjeplatsen däremot går inte till någon medlem av kungahuset, utan till en mycket populär tv-profil och författare – nämligen kriminologen och professorn Leif GW Persson.

Just Leif GW Persson verkar överlag vara ett eftertraktat sällskap vid matbordet. Tidigare i år toppade han listan på de kändisar vi helst vill äta middag tillsammans med.

Totalt har 1028 intervjuer genomförts under perioden 31 aug – 6 sep 2017.

Läs också: Kändisarna svenska folket helst vill äta middag med!

Läs också: Kanelbullar – godaste receptet!