Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kaffefilter – du har använt det fel hela livet

Kaffefilter – du har använt det fel hela livet
Kaffe är något som de allra flesta gör varje dag. Men håll i dig nu. För du har förmodligen använt ditt kaffefilter fel hela livet!

Oavsett om du gillar kaffe eller inte, så har nog de allra flesta av oss använt ett kaffefilter någon gång i livet. Men oavsett om du brygger kaffe fem gånger om dagen eller en gång om året, så har du nog använt filtret på fel sätt.
För visst har du också funderat över varför kaffefiltret aldrig verkar passa din kaffebryggare? Det är ofta för stort, otympligt och sticker ut.

Läs också: Kaffe – 10 anledningar att dricka det varje dag!

Men, på flera förpackningar till kaffefilter finns det instruktioner för hur du egentligen ska använda ditt filter. Det är bara det att väldigt få läser dessa instruktioner.
Den lilla detaljen som många missat är att de små räfflade kanterna på filtret ska vikas in innan det placeras i din bryggare. På så sätt passar filtret bättre i kaffebryggaren och håller sig på plats under hela bryggningen. Dessutom blir ditt morgonkaffe bättre, då filtret måste sitta perfekt för bästa bryggresultat.
Så nästa gång du brygger kaffe – vik in de räfflade kanterna på ditt kaffefilter innan du stoppar ner det i kaffebryggaren.

Läs också: Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen!

Kaffefilter-vik-in-kanterna-instruktion

Källa: metro.co.uk, melitta.se

6 kommentarer om "Kaffefilter – du har använt det fel hela livet"