Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen

Kaffe sägs vara de morgontröttas bästa vän. Men att hälla i sig espresso, cappuccino eller latte på morgonen skapar i själva verket en massa problem. Därför ska du inte dricka kaffe på morgonen.

Tillhör du dem som börjar längta efter din första kopp kaffe i samma sekund som du öppnar ögonen på morgonen? Då är du inte ensam.

De allra flesta kaffedrickarna är vana att dricka sitt kaffe på morgonen, antingen hemma eller vid skrivbordet på jobbet.
Men studier visar att det faktiskt inte är speciellt bra att hälla i sig den populära drycken under dessa tider.

Välj rätt tid

Välj rätt tid

Så om du väljer att dricka ditt kaffe kort efter att du vaknat, är stresshormonet, som bland annat gör dig pigg, så pass högt att koffeinet inte ger någon vidare effekt. Dessutom blir kroppen med tiden motståndskraftig mot koffeinet om du fortsätter att dricka kaffe när kortisolet är högt, vilket i sin tur innebär att du behöver mer och starkare kaffe i framtiden för att hålla dig vaken.

2 av 5

 

Läs också:Kaffe – tio anledningar att dricka det varje dag

Läs också: Kaffe – 19 saker du måste veta

Källor: Telegraph, youtube, time.com, dailymail.

3 kommentarer om "Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen"
 • Fredrikkk
  Fredrikkk

  När man vaknar borde väl vara en faktor. Kan man tycka. Om man börjar vid 5 på morgonen och går upp 3-4, eller om man kanske börjar 5 på kvällen och går upp mitt på dan.

 • hejhejhejhej
  hejhejhejhej

  Ni vet att ett blogginlägg av en person som råkar vara forskare inte räknas som en forskningsstudie (eller till och med flera ”studier” som ni skriver) va? Denna artikel borde tas bort omedelbart.