Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen

Kaffe sägs vara de morgontröttas bästa vän. Men att hälla i sig espresso, cappuccino eller latte på morgonen skapar i själva verket en massa problem. Därför ska du inte dricka kaffe på morgonen.

Tillhör du dem som börjar längta efter din första kopp kaffe i samma sekund som du öppnar ögonen på morgonen? Då är du inte ensam.

De allra flesta kaffedrickarna är vana att dricka sitt kaffe på morgonen, antingen hemma eller vid skrivbordet på jobbet.
Men studier visar att det faktiskt inte är speciellt bra att hälla i sig den populära drycken under dessa tider.

Bästa tiden är under förmiddagen

Bästa tiden är under förmiddagen

Forskare menar i stället att det är mellan 09.30 och 11.30 på förmiddagen som kaffet har bäst effekt. Anledningen är att då är kroppens nivåer av stresshormonet kortisol mycket lägre än under de tidiga morgontimmarna, då det har en topp. När kortisolhalten är låg är kroppen mer mottaglig för koffein och ger därför en bättre effekt.

”Detta beror på att kortisolproduktionen är starkt kopplad till dina vakna och pigga perioder. Och i genomsnitt är kortisolhalten på topp mellan 08.00-09.00 under en 24-timmarsperiod”, säger neurologforskaren Steven Miller på sin blogg.

1 av 5

 

Läs också:Kaffe – tio anledningar att dricka det varje dag

Läs också: Kaffe – 19 saker du måste veta

Källor: Telegraph, youtube, time.com, dailymail.

3 kommentarer om "Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen"
 • Fredrikkk
  Fredrikkk

  När man vaknar borde väl vara en faktor. Kan man tycka. Om man börjar vid 5 på morgonen och går upp 3-4, eller om man kanske börjar 5 på kvällen och går upp mitt på dan.

 • hejhejhejhej
  hejhejhejhej

  Ni vet att ett blogginlägg av en person som råkar vara forskare inte räknas som en forskningsstudie (eller till och med flera ”studier” som ni skriver) va? Denna artikel borde tas bort omedelbart.