Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Juleskum – här är årets smak på skumtomtar

Juleskum – här är årets smak på skumtomtar

Juleskum är ett oerhört populärt godis under julen. Nu släpper godisjätten Cloetta en helt ny smak av sina populära skumtomtar.

Varje år kommer en speciell årgångssmak av Cloettas klassiska Juleskum, eller så kallade skumtomtar. I år heter smaken lingon.

– Juleskum Lingon har en smak som för tankarna till vintriga skogar med frostnupna lingon. Vi är också många som inför julen dekorerar vår adventsljusstake och inte minst Lucia-kronan med just lingonris. Den fräscha och lite syrliga smaken hos Juleskum Lingon kommer väl till sin rätt i Juleskums härligt mjuka konsistens, säger Susanna Karlsson, Brand & Portfolio Manager på Cloetta.

Juleskum lanserades första gången på 1960-talet. Utöver de klassiska produkterna Juleskum Original och Juleskum Doppat, har det blivit en tradition för Cloetta att inför varje jul släppa ett årgångsskum med en ny smak.

Juleskum Lingon och övrigt Juleskumsortiment finns i butik från och med vecka 42.  Om de nya skumtomtarna är goda, och blir en succé eller flopp återstår dock att se.

Läs också: Delicato gör en egen Aladdinask

Läs också: SIA gör tomteglass

2 kommentarer om "Juleskum – här är årets smak på skumtomtar"
 • Carrosh
  Carrosh

  Kikade på den i butik. Smakvalet är väl kanske inte tokigt. Men att de däremot fortsätter envisas med den förbaskade palmoljan i produkten gör att jag kommer bojkotta och jag hoppas att fler hakar på!

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Carrosh

   Hej Carrosh,
   Förstår att du reagerar på palmoljan, vi får hoppas att allt fler tillverkare väljer att använda sig av en annan olja framåt.

   Mvh,
   Mitt kök