Jordgubbar – här är allt du behöver veta
Vitaminbomber
Jordgubbar är mycket c-vitaminrika. Åtta jordgubbar innehåller mer c-vitamin är en fullmogen apelsin. En portion jordgubbar, på cirka 125 gram, kan ge mer c-vitamin än det rekommenderade dagliga intaget på 75 milligram.
Jordgubbar är nyttiga på flera sätt. Bland annat stärker de immunförsvaret, sänker kolesterolvärdet och har en hög halt av nyttiga antioxidanter. Den är upp till tio gånger högre än i äpplen.
Läs också: 5 anledningar att frossa i jordgubbar
Läs också: Så gör du för att hålla jordgubbarna färska längre
Läs också: Så gör du vår godaste jordgubbstårta
Text: Bengt Isaksson
Jordgubbar är botaniskt sett inte bär utan skenfrukter. De små kärnorna utanpå jordgubbarna är små nötter. Själva plantan tillhör familjen rosväxter.
Jordgubbar är hybrider inom smultronsläktet. De kallades ananassmultron när de introducerades i Sverige under senare delen av 1700-talet. Namnet jordgubbe kom till i svenska språket 1841. ”Gubbe” är från början dialektalt och betyder liten klump.

Pablod de la Serna
Hej!
Den frukten är faktiskt sommarfrukt drottningen. Jag bruka laga jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell söt smaksensation till efterrätten eller en förbluffa söt tapa! ? ? ? ?? ? ? ?
Den här kan ni läsa mitt recept [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager-en-overraskande-sot-efterratt-for-sommaren/ ]
Ha en solig dag!
PabloD – Soleado.se
Mitt Kök
Hej,
Och tack för ditt härliga tips!
Mvh Mitt kök-redaktionen