Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italienska smaker i dagligvaruhandeln – piadina, charkuterier och krämig gelato

När vi inte kan komma till Italien så får Italien komma till oss istället. Nu släpper både Zeta, Scan och Paolos nya spännande produkter i dagligvaruhandeln. Och det dyker även upp ett nytt spännande mousserat vin fritt från alkohol att njuta av under varma vår- och sommarkvällar.

Svenskarna älskar sin italienska mat och äter gärna både pizza, pasta och italienska charkuterier. Nu dyker det upp lite nya spännande nyheter, både i dagligvaruhandel och på Systembolaget som för tankarna till Italien. För när vi inte kan resa dit och njuta av den goda maten – ja då får den helt enkelt komma hem till oss istället.

Piadina från Zeta

Piadina från Zeta

Nu kommer det italienska brödet Piadina lanseras i dagligvaruhandeln.
I hemlandet Italien serveras Piadina som streetfood på italienska caféer och piazzor men även som en snabb och läcker måltid i hemmen.

– En Piadina tillagas på endast ett par minuter i stekpanna och är sanslöst god. Tänk dig ett varmt, frasigt bröd med mild smak av olivolja, fyllt med det du gillar bäst, till exempel parmesan, pesto och färska tomater, säger Måns Falk, ansvarig för Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi i ett pressmeddelande.

Piadina påminner till utseendet om en tortilla men där slutar likheterna. Det är en kylvara, bakad på vetemjöl, jungfruolivolja och innehåller inga konserveringsmedel. Vid tillagning steks bröden med några droppar olivolja i en stekpanna, då blir de spröda och påminner om smördeg och pizzabröd i ett. Därefter fylls Piadinan, viks till en halvmåne och serveras.

1 av 4