Logga in här

Idrottsgalan – här är maten gästerna får äta på årets sportfest

Idrottsgalan – här är maten gästerna får äta på årets sportfest
Idrottsgalan 2018 gästas av flera hundra idrottsprofiler och kändisar. Och då årets bästa idrottare prisas ska även mat i stjärnklass serveras.Kocken Karl Ljung är personen som fått förtroendet att komponera årets meny.

Maten till Nobelfesten är på mångas läppar när nobelpristagarna sätter sig till bords den 10 december varje år. Och även om menyn till Idrottsgalan inte uppmärksammas i samma omfattning är det ännu fler celebriteter som ska sätta tänderna i den här måltiden. Nobelfesten i Blå hallen hade 2017 1300 sittande gäster, Idrottsgalan i Ericsson Globe arena välkomnar 2018 cirka 2400 gäster till galamiddagen.

På menyn finns bland annat kött från Västergötland och kolaglass med blåbär.

– Kött från svenska gårdar ger oss en bättre förutsättning för en magisk smakupplevelse. Nu börjar det intensiva arbetet för att säkerställa att årets meny på Idrottsgalan blir den bästa någonsin, säger Karl Ljung, säger kocken i ett pressmeddelande.

Menyn för Idrottsgalan 2018

Välkomstdryck
True Colours Cava – Spanien

Förrätt
Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander.
Kung Fu Girl Riesling – USA

Varmrätt
Dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serveras med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö.
Boom Boom! Syrah – USA

Efterrätt
Vaniljkräm som serveras med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär.
Kaffe och avec

Sugen på att fixa egen Idrottsgala? Här tipsar vi om recept du kan laga hemma och bjuda dina egna ”stjärnor” på