Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta mattrender 2019 – det här borde du prova

Nytt år, nya möjligheter och självklart ny mat att testa! Här är 6 spännande mattrender och livsmedel vi sannolikt kommer se mer av under 2019.
Snacks från havet

Snacks från havet

Alger, friterade laxskinn fyllda med Omega3 och puffade näckros-frön. Havet har en hel del att erbjuda och vi har sannolikt bara sett början på möjligheterna att äta gott från böljan. Inom skönhetsindustrin har alger sedan länge gjort sitt intåg och 2019 är det dags att på riktigt ge dem plats på menyn. Tångkaviar är havstång som tvättats och rensats. Det finns olika sorters ätlig tång och liksom andra primörer bör den ätas och skördas under våren och sommaren då den vissnar på hösten.

Testa japanska pannkakor, okonomiyaki, toppade med torkade alger – se receptet här!

Läs också: Därför ska du äta alger – 5 goda skäl

5 av 6

Läs också: De populäraste recepten på Mitt kök 2018

Läs också: 10 mattrender 2018 – har du provat det här?

Källa: Pinterest, Harpers Bazaar, Whole foods Market

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på magasinet Mitt Kök just nu – få härliga matmagasin med de godaste recepten och smartaste matlagningstipsen!