Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är vårens nya drycker att svalka sig med

Nu presenterar Coca-cola, Festis, Nocco. Fanta och Vitamin well sina nya smaker inför våren och sommaren. En annan vårnyhet är det amerikanska dryckesmärket Honest som kommer till Sverige. Mitt kök har testat och satt omdöme på nyheterna. Se här!
Coca-cola zero peach och Fanta rasberry zero sugar

Coca-cola zero peach och Fanta rasberry zero sugar

Coca-cola i Sverige lanserar nu två nya smaker. Den nya smaken Coca-cola zero peach är sockerfri och ska smaka persika, den har lanserats i flera länder i Europa redan men kommer nu till Sverige. Fanta rasberry zero sugar är även den sockerfi. Läsken som ska smaka hallon ska föra tankarna till hallonsoda och svensk sommar. Sverige är det första landet i världen där smaken lanseras. Båda smakerna kan köpas som 50 cl och 1,5 liter. De finns i butik från vecka 15.

– Fanta och Coca-Cola är två av världens mest omtyckta drycker med lojala konsumenter som vi tror kommer uppskatta de nya smakerna. Det är särskilt roligt att lansera Fanta Raspberry Zero Sugar med en smak som tagits fram exklusivt för den svenska marknaden, säger Gabriella Björklund, Brand Manager på Coca-Cola AB enligt pressmeddelandet.

Omdöme från Mitt Köks redaktion efter att ha smakat dryckerna:

Coca-cola zero peach: 

Tycker att vanlig Coca-cola zero är godare. Den blev för söt med persika i. 3/5

Doftar tydligt av persika. Lite för artificiell smak, men fortfarande en av de bättre varianterna av cola. Dock är originalet fortfarande bättre. 2/5

Hade inga förväntningar och tänkte att det här kommer att smaka konstigt. Men konstigt nog gjorde den inte det. Som coca cola med en hint av persika. Godkänd och roligt att ha smakat, dock håller jag mig nog hellre till den klassiska colan i framtiden. 3/5

Fanta rasberry zero sugar:

Smakar inte alls Fanta utan smakar som hallonsoda. God och somrig! 4/5

Barndom & hallonsoda! Servera med mycket is efter en eftermiddags-löprunda vid sommarstugan. 4/5

Jag tycker att den smakar banan och inte hallon. Känner dock en stark eftersmak av kokos. 3/5

1 av 4

Läs mer: Så skadas hjärnan när du dricker läsk