Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Matsvampar – här är 5 goda sorter för nybörjare

Vilka svampar är godast i våra skogar? Och hur vet du vilka svampar som är ätbara och vilka som är giftiga. Vi tipsar om 5 vanliga matsvampar som är lätta att känna igen och som du kan plocka själv - även som nybörjare.
Blek taggsvamp

Blek taggsvamp

En perfekt nybörjarsvamp eftersom den är svår att förväxla med någon giftig art. Blek taggsvamp är beige i färgen. Under hatten sitter taggarna tätt. Dessa bör plockas bort. Smaken är något pepprig och passar perfekt i såser och till pasta.

Svampen går också att blanda med andra sorter. Den växer mellan augusti och oktober i blandskog och barrskog.

Läs också: Svamptapenade 

Läs också: Fiskfärsbiffar med skogssvampsås

1 av 5

Läs också: 5 saker du behöver när du ska plocka svamp

Läs också: 5 tips för en lyckad kantarelljakt

Källa: svampguiden.com, Livsmedelsverket

Annons: