Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är våra bästa unika jordgubbsrecept

Här är våra bästa unika jordgubbsrecept
Att göra en jordgubbstårta eller att äta de med grädde till efterrätt är det verkligen inget fel på, men de söta gubbarna kan användas till så mycket mer än så. Här har vi samlat våra bästa tips på lite udda jordgubbsrecept som är väl värda att testa i sommar.

Sallader

Du har kanske oftast ätit jordgubbar som en dessert eller till fikat men de fungerar också i en förrätt eller som tillbehör till en huvudrätt. Den söta smaken gör gubbarna till en frisk fläkt i en sallad.

Matigt

Sött i en huvudrätt är för oss svenskar ofta en sylt, men testa att använda råa jordgubbar som ett tillbehör i maten.

Mellanmål & tilltugg

I sommarvärmen kan det kanske kännas för mycket att äta en ordentlig, varm lunch. Då kanske ett svalkande jordgubbsmellanmål kan vara ett bättre alternativ?

Drycker

Den vanligaste törstsläckaren i solen är givetvis vatten, men det behöver inte vara svårt att piffa till det och göra drickan roligare. Är du istället sugen på en drink är det klart att jordgubben har sin plats även där.

Efterrätt

Slutligen, vad vore en lista över jordgubbsrecept utan efterrätter? Det är här som de verkligen får blomma ut, och det finn betydligt mer att göra med gubbarna än att servera dem med grädde eller lägga dem på en tårta.